Пољопривредник 06.06.2018. године: Туризам у функцији развоја Републике Србије

 

На Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи од 31. маја до 2. јуна успешно је одржана трећа међународна научна конференција "Туризам у функцији развоја Републике Србије - Туризам у ери дигиталних трансформација TISC 2018". Конференцију је, као и претходних година, организовао Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, у сарадњи с бројним институцијама из земље и иностранства, а уз подршку Министарства образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Главни циљ Конференције усклађен је с питањима и изазовима дигиталних трансформација и њиховим утицајем на развој туризма, а тиме и руралног туризма. Учесници Конференције имали су прилику да теоријска излагања и практична искуства која се односе на туризам и сродне гране чују од предавача из Србије и извесног броја европских земаља, попут Финске, Италије, Румуније, Републике Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, као и из САД.

Комплетан чланак можете погледати на следећем ЛИНКУ.

Туристички свет 27.04.2018. године: Обележен дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи

У присуству студената, запослених, представника Универзитета у Крагујевцу, локалне самоуправе, јавних институција, туристичких организација, хотелских и туристичких предузећа, медија, као и декана факултета-чланица Универзитета у Крагујевцу и директора школа, Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи је Свечаном академијом 21. априла прославио седам година постојања и успешног рада.

Том приликом, награђени су најбољи студенти, уручене дипломе студентима основних и мастер академских студија, додељена хотелска звона као симбол туристичког и хотелског пословања, као и повеље за заслуге и изузетан допринос развоју и афирмацији факултета.

Комплетан чланак можете погледати на следећем ЛИНКУ.

Врњачке новине: Дан Факултета ХиТ 2018

Дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, обележен је Свечаном академијом одржаном 21. априла.

Свечаности су присуствовали ректор Универзитета у Крагујевцу, декани и продекани факултета, представници локалне самоуправе, представници јавних предузећа и установа, студенти и родитељи студената.

На почетку смо слушали  две химне – „Боже правде“ и „Gaudeamus igitur“, студентску химну у извођењу хора „Абрашевић“ са диригентом Милутином Предолцем. Потом је добродошлицу присутнима пожелео проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета у Врњачкој Бањи.

Комплетан чланак можете погледати на следећем ЛИНКУ.

Пројекат пољопривредни туризам

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи повезује понуду и тражњу пољопривредних производа - пољопривредне произвођаче и конзументе у хотелима са територије Врњачке Бање, Трстеника и Краљева.

Комплетан чланак можете погледати на следећем ЛИНКУ.

2012. www.hit-vb.kg.ac.rs; хит-вб.кг.ак.срб
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker