Доц. др Андреј Мићовић: Међународни научни скуп Sustainable Tourism Lawand New Package Travel Directive, Португал (Есторил/Лисабон/Евора), 2017.

Штампа

 

У оквиру Међународне конференције у Португалу, која је одржана у Есторилу, Лисабону и Евори, у периоду од 9. до 10. октобра 2017. године, под називом Sustainable Tourism Lawand New Package Travel Directive, разматрана су правна правила која се односе на одрживи туризам, а размењена су и искуства у погледу процеса имплементације Директиве ЕУ 2015/2302 о путовањима у пакет аранжманима и повезаним путним аранжманима у национална законодавства земаља чланица ЕУ.  Доц. др Андреј Мићовић је имао излагање на тему Sustaiable Tourism Development in the Danube Region – Law and Policy, у оквиру које је указао на релевантне стратегије на домаћем плану и на нивоу ЕУ, којима се подстиче сарадња међу земљама подунавског слива у функцији остварења вишеструких циљева међу којима је и обезбеђење одрживог туризма. Истовремено је указао на постојећи правни оквир Републике Србије и потребу даљег услаглашавања релевантних прописа са онима који се доносе на нивоу ЕУ.

Као резултат прошлогодишњег скупа, на Конференцији одржаној ове године, публикован је Зборник радова под називом The New Package Travel Directive, који представља јединствену правну грађу на ову тему. У оквиру Зборника, налази се и рад доц. др Андреја Мићовића, на тему: Some Aspects of the Serbian Package Travel Rules in the Context of the Current and New Package Travel Directive.

 

2012. www.hit-vb.kg.ac.rs; хит-вб.кг.ак.срб
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker