Међународна конференција „Туризам у функцији развоја Републике Србије“

ШтампаНа Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу одржан је Трећи међународни скуп Туризам у функцији развоја Републике Србије - Туризам у ери дигиталне трансформације, од 31.маја до 2.јуна 2018.г.
Циљ Међународне конференције, између осталог је размена идеја и икустава учесника из земље и иностранства, успостављање сарадње са другим институцијама, анализа могућности ефикаснијег изналажења начина да кроз примену добре праксе дођемо до закључка у ком правцу треба да се у будућности развија туризам у Србији, односно на који начин повезати све делатности (привредне и ванпривредне) у функцији бољег коришћења привредних ресурса, већег запошљавања и вишег стандарда нашег становништва.
На свечаном отварању Научног скупа присуствовали су бројни гости из земље и иностранства, представници јавних институција, локалне самоуправе, представници високошколских институција, представници амбасада, учесници конференције из Русије, Шпаније, Македоније, БиХ, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске, Португалије, Украјине, Холандије, САД, студенти, запослени и представници медија.
На самом почетку скуп је поздравио декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, проф.др Драго Цвијановић, испред Универзитета у Крагујевцу проректор, проф.др Драган Бошковић, испред Општине Врњачка Бања заменик председника Општине, г-дин Иван Џатић, испред Привредне коморе Србије, г-дин Предраг Лучић. Свечано Конференцију је отворила проф.др Рената Пинџо, помоћник министра у Министраству трговине,туризма и телекомуникација.
У циљу успостављања и развоја сарадње са високошкослим установама, том приликом Факултет је потписао уговор о сарадњи са Економским факултетом у Брчком - Универзитет у Источном Сарајеву, Економским факултетом у Суботици - Универзитет у Новом Саду, Београдском банкарском академијом - Факултет за банкарство, осигурање и финансије Универзитет Унион и Универзитетом модерних знаности - Мостар.
Такође, том приликом потписан је уговор о дугорочној пословно - техничкој сарадњи са компанијом “PROSOFT SISTEM – Professional software“, Београд.

Галерије фотографија:

четвртак 31. мај 2018. године:   преузимање

петак 01. јун 2018. године:   преузимање

субота 02. јун 2018. године:   преузимање

2012. www.hit-vb.kg.ac.rs; хит-вб.кг.ак.срб
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker